Holistische massage

De holistische massagetechniek onderscheid zich vooral van “gewone” massages door de benadering van de cliënt. De technieken die worden gebruikt zijn niet wezenlijk anders dan die van een gewone massage, maar alle handelingen zijn gericht op diepe ontspanning. Ik hou in de behandeling rekening met de totale toestand van de mens, en niet alleen de spieren.

Massage bij kanker

Ik ben gespecialiseerd in het geven van massage bij kankerpatienten. In 2015 heb ik de opleiding Massage bij Kanker voor professionele massagetherapeuten afgerond. Voor meer informatie klik hier.

Voetreflextherapie

Het uitgangspunt van voetreflextherapie is dat het hele lichaam weerspiegeld wordt in de voeten. Punten op de voet corresponderen met organen, klieren en spieren in het lichaam. De verbinding loopt via de zenuwbanen en meridianen (energiebanen).
Als er een verstoring in het lichaam optreedt is de bijbehorende reflexzone op de voet vaak pijnlijk. Door op de pijnlijke plek te drukken en deze druk vast te houden tot de pijn afneem, prikkel je het lichaam tot een reactie. Het zelfhelend vermogen van het lichaam treedt dan in werking.

Metamorfose massage

Veel mensen hebben talenten die niet tot uitdrukking komen, omdat er belemmeringen zijn die dat tegenhouden. Een metamorfose massage helpt je om in jezelf naar binnen te gaan en daar te ontdekken wie je bent.
Door je kwaliteiten en talenten te ontdekken en je belemmeringen onder ogen te zien kun je worden zoals je bedoeld bent. Metamorfose massage wil daarbij een hulpmiddel zijn.
Een liefdevolle aanraking – zonder oordeel en zonder verwachtingen – langs de reflexzones van de wervelkolom kan je in contact brengen met de mogelijkheden die in je aanwezig zijn.

Lymfedrainage

lymfedrainage is een hele rustige en zachte massagetechniek, speciaal bedoeld voor het bestrijden van vochtophoping (lymfeoedeem). Door lymfedrainage wordt overtollig vocht uit het lichaam afgevoerd.

Reiki behandeling

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. Veel mensen ervaren het gevoel één te zijn met de natuur bij bijvoorbeeld een strandwandeling. Alles wat leeft heeft deze energie nodig. Bij de geboorte krijg je haar mee. Naarmate je ouder wordt kunnen negatieve ervaringen er voor zorgen dat je levensenergie geblokkeerd wordt. Hierdoor wordt je lichaam meer gevoelig voor ziekten.
Reiki is een geneeswijze die beoogt om het natuurlijk genezend vermogen weer op gang te brengen. Het werkt door middel van handoplegging. Reiki is geen geloof of begaafdheid; je hoeft je er alleen maar voor open te stellen. Tijdens een behandeling komen vaak veel reacties los op geestelijk en emotioneel niveau.
Ik ben gediplomeerd in het Reiki Usui systeem van natuurlijke genezing (tweedegraads).